Volledig Hitma-assortiment
2015-08-11 17:24:00

Enkelwerkende klepstellers ombouwen naar dubbelwerkend? Dat kan!

Gemiddelde leestijd 2,5 minuut Door Harald Kippersluis op 11 augustus 2015

Tijdens de vakantieperiode breekt een rustige periode aan voor de technische dienst. Althans, dat zou je denken. Maar dat is niet helemaal waar. Veel bedrijven houden in deze periode een productiestop en laten hun instrumentatie nazien, reinigen en kalibreren. Dus wat dat betreft gaat de telefoon gelukkig echt nog wel. Ook zijn er bedrijven die onze hulp inroepen omdat er onverwachte dingen gebeuren. Bijvoorbeeld storingen, of instrumenten die opeens gewijzigd moeten worden. Over dit laatste hebben wij een mooi praktijkvoorbeeld.

Van enkelwerkend naar dubbelwerkend
Een klant had bij Hitma een aantal enkelwerkende analoge klepstellers van het merk Eckardt besteld. Enkelwerkend houdt in dat de klepsteller een enkele gestuurde luchtuitgang heeft. Op het moment dat ze afgeleverd werden, bleek dat het eigenlijk beter voor de procesbeheersing zou zijn als de instrumenten dubbelwerkend werden uitgevoerd. En.. o ja, een beetje snel graag.

Vakantiestop
Na overleg met de klant en aanvraag bij de Eckardt-fabriek bleek dat de materialen wel beschikbaar waren in de productie, maar dat er de eerste weken geen sprake van  zou zijn dat de klepstellers in de fabriek konden worden omgebouwd. De fabriek werkte namelijk al naar de vakantiestop toe. Op de vraag of ze de onderdelen naar Hitma konden opsturen zodat wij de rest konden doen, werd gelukkig positief gereageerd.

Genoeg vertrouwen
Aangezien de bemanning van onze technische dienst meermalen bij de fabriek van de leverancier is geweest voor trainingen, was het vertrouwen in onze werkzaamheden zo groot dat de ze direct toestemming gaven. Ook onze klant gaf vlot haar goedkeuring en de units werden naar ons toegestuurd. Een paar dagen later ontvingen wij de gewenste onderdelen en binnen een week konden wij beginnen met de aanpassingen.

Eind goed, al goed
Instrumenten ombouwen, elementen uitwisselen, de basisinstellingen opnieuw nalopen, werkingscontrole en klaar is Kees. Eind goed, al goed. Onze klant was snel geholpen, de techniekers hadden wat leuks omhanden en de fabriek kan haar deuren tijdelijk sluiten voor een welverdiende vakantieperiode. 

Harald Kippersluis

Leer mij kennen via mijn persoonlijke pagina. Heb je vragen over onze service-activiteiten? Stuur mij dan een mailtje of bel mij op +31 (0)297 514 791.

Vond je dit interessant lees hier dan mijn andere blogartikelen.

Gerelateerde blogs

Bij Hitma geloven wij in meten is weten. Daarom maken wij op onze websites gebruik van cookies. Hiermee zorgen we ervoor dat de website gebruiksvriendelijker wordt. Onze cookies hebben uitsluitend analytische, communicatieve of functionele doeleinden. Door verder te gaan op onze website accepteer je cookies en vergelijkbare technieken. Lees hier meer over wat Hitma vindt van privacy