Volledig Hitma-assortiment
2014-12-02 16:10:00

Serious Xmas in de Hitma-hal

Gemiddelde leestijd 4,5 minuut Door Astrid van Ballegoy op 2 december 2014

Sinds 2004 staan de donkere dagen voor kerst in het teken van Serious Request. En ondanks dat wij bij Hitma best van de goede doelen zijn, duurde het nog tot 2013 voordat ons bedrijf in actie kwam voor dit sympathieke initiatief van 3FM (of moet ik zeggen NPO 3FM Serious Radio).

Digitale kerstboom
Hoe kwam het eindelijk zover? Jaren geleden belandde ik toevallig op een website waar je kerstballen in een digitale kerstboom kon hangen. Voor elke kerstbal maakte het betreffende bedrijf een bedrag over aan The Hunger Project Nederland. Het idee was blijven hangen en ik besprak de mogelijkheden met Micha van Veen van Studio Immo: “Zouden wij op de Hitma-website ook zoiets voor elkaar kunnen krijgen?”. Micha, altijd in voor een uitdaging, was enthousiast. Zeg maar gerust over-enthousiast.

Livestream-verbinding
De samenwerking met Studio Immo leverde niet alleen een digitale kerstboom op, maar er werd ook een livestream-verbinding tot stand gebracht. Het kostte bloed, zweet en tranen, maar dan heb je ook wat. Micha en Jacques Verhoef van onze ICT-afdeling (waar zouden we zijn zonder Jacques) kregen de webcam aan de praat, de livestream-verbinding in de lucht en de digitale kerstballen in de boom. Hulde! Maar het belangrijkste was natuurlijk dat we de boom vol kregen voor Serious Request.

Glazen huis-gevoel
De webcam zorgde voor een soort ‘glazen huis-gevoel’ rondom onze Serious Request-actie. Websitebezoekers konden gedurende de actie precies volgen wat er in de hal van het Hitma-pand rondom de kerstboom gebeurde en hoeveel ballen er (digitaal) in die boom waren gehangen (en door welke bedrijven).

Kerstboomactie 2014
Terugkijkend op het succes van de actie in 2013, kregen wij marketingdames weer de Serious Request-kriebels. ‘Die kerstboomactie was toch wel zeer geslaagd en zeker de moeite waard om te herhalen.’ Na vorig jaar het wiel uitgevonden te hebben, zou het dit jaar appeltje-eitje worden (dachten we). Maar dan ken je Micha van Veen nog niet. Sinds september beschikt Hitma over een foto-/filmstudio met green, blue en white screen en daar wilde Micha gebruik van maken om ervaring op te doen met filmen en editen in Adobe Première.

Kerstfilm
‘Laten we dan een promofilmpje voor onze Serious Request-actie maken’ stelde ik voor. Zo gezegd, zo gedaan. Collega’s Iris en Christa bedachten een film plot en Carl van de boekhouding werd achter zijn bureau vandaan geplukt om de voice-over in te spreken. De beelden zijn geschoten voor een blue screen en Micha heeft zich uitgeleefd op de special effects (sneeuwlandschap en vallende sneeuwvlokken).

Dit klink allemaal eenvoudiger dan het was, maar goed de trailer is klaar en we kunnen van start!

Hands off our girls
Vanaf 9 december a.s. nodigen wij relaties per e-mail uit onze digitale kerstboom op www.hitma.nl te versieren. Voor elke kerstbal maakt Hitma 10 euro over naar Serious Request. 3FM vraagt dit jaar met Serious Request aandacht voor vrouwen en meisjes die tijdens oorlog en conflicten slachtoffer worden van seksueel geweld en daar zetten wij ons graag voor in.

Neem een kijkje in de Hitma-hal
Bent je nieuwsgierig en wil je weten hoeveel kerstballen er in de Hitma-boom hangen en/of hoe de Hitma-medewerkers zich in het echte leven gedragen? Neem gerust een kijkje in onze hal via www.hitma.nl. Op 9 december gaat de webcam aan.

Dit was mijn laatste blog van 2014. Ik hoop dat onze actie voor Serious Request een volle kerstboom en dus een mooi bedrag gaat opleveren. En natuurlijk wens ik je hele fijne feestdagen en veel geluk en gezondheid in het nieuwe jaar.

 

Astrid van Ballegoy

Leer mij kennen via mijn persoonlijke pagina. Heb je vragen over één van mijn blogs? Stuur mij dan gerust een e-mail!

Vond je dit interessant lees hier dan mijn andere blogartikelen.

Gerelateerde blogs

Zoals de ouden zongen...

Door Astrid van Ballegoy op 15 augustus 2014.

In mijn dorp, oké Bovenkerk hoort bij Amstelveen, maar voor de echte Bovenkerkers blijft het ons dorp, is opvallend veel muzika...
Lees meer

Bij Hitma geloven wij in meten is weten. Daarom maken wij op onze websites gebruik van cookies. Hiermee zorgen we ervoor dat de website gebruiksvriendelijker wordt. Onze cookies hebben uitsluitend analytische, communicatieve of functionele doeleinden. Door verder te gaan op onze website accepteer je cookies en vergelijkbare technieken. Lees hier meer over wat Hitma vindt van privacy