Volledig Hitma-assortiment
2020-10-16 10:45:00

Waar zie je jezelf over 5 of 10 jaar staan?

Gemiddelde leestijd 5 minuut Door Rianne Kranenburg op 16 oktober 2020

Waar sta jij over 5 of 10 jaar? Dit is een vraag die sollicitanten vaak krijgen. Een vraag waar je nu waarschijnlijk net even wat langer over nadenkt nu we in 2020 zijn geconfronteerd met de corona-crisis. Heb je nog steeds dezelfde wensen en ambities? Heb je je toekomstbeeld bijgesteld? Maak je je druk over later, of leef je met de dag?

Deze vraag liet mij afdwalen naar 10 jaar geleden. Ik werkte inmiddels 8 jaar bij de Hitma-divisie UltraPure en steeds vaker kwam de vraag bij me op: Vind ik het werk dat ik nu doe over x jaar nog steeds leuk genoeg? Een goede reden om dat jaar te starten met een opleiding HRM, die ik enkele jaren later met succes afrondde. Daaropvolgend ging ik aan de slag met een opleiding Arbeidsrecht (overigens ook voor geslaagd, maar dat terzijde).

Op privé gebied was het zo’n 10 jaar geleden een stuk turbulenter. Mijn ene zus kreeg de sleutel van haar eerste huurhuisje, de ander beviel van haar tweede zoon en mijn broer hoorde dat hij voor de tweede keer vader zou worden. En ik? Mijn relatie liep stuk. Ons huis werd verkocht, dus ik ging weer tijdelijk thuis wonen. Niet het leukste om op terug te kijken, maar zeker een leerzame periode.

2020
Bij Hitma is er in de afgelopen 10 jaar ongemerkt toch ook veel veranderd. Bedrijfsonderdelen zijn samengevoegd, collega's zijn weggegaan, sommigen weer teruggekomen, teams zijn uitgebreid met nieuwe, enthousiaste mensen en vol trots kan ik zeggen dat we blijven groeien. De divisie Hitma UltraPure was afgelopen jaar voor de 5e keer op rij zelfs het best presterende bedrijf binnen Indutrade (de holding waar Hitma deel van uitmaakt)!

Twee jaar terug is Michiel Jansen gestart als nieuwe directeur bij Hitma. Daardoor ontstond voor mij ook een nieuwe functie. Inmiddels werk ik dus al 19 jaar bij Hitma, maar nu in de hoedanigheid als HR-functionaris voor alle Hitma-bedrijven.

Op privégebied loopt alles voorspoedig. Ik geniet van mijn heerlijke eigen huisje in Wilnis, ben inmiddels nog 2 keer tante geworden, was getuige op de bruiloft van mijn jongste zus en kijk enorm uit naar de bruiloft van mijn broer. Tussen alle ontwikkelingen, uitdagingen en drukte door probeer ik mijn Italiaans een beetje bij te spijkeren, want dat leergierige blijft in me zitten.

Wat gaat de toekomst ons brengen?
De komende tien jaar lopen we vast en zeker tegen nieuwe uitdagingen en ontwikkelingen aan. Zo had natuurlijk niemand voorzien dat de hele wereld in de ban van COVID-19 zou zijn. Deze Corona-crisis zorgt voor meer onzekerheid in de wereld en op dit soort momenten ben ik eigenlijk nog trotser om te werken bij Hitma. Ondanks alle hectiek in de buitenwereld gaan Michiel en ik ons de komende tijd binnen Hitma meer richten op opleiden en ontwikkelen, met de nadruk op persoonlijke ontwikkeling.

Als iemand mij vraagt waarom ik na al die jaren nog steeds bij dezelfde werkgever zit, hoef ik nooit lang over mijn antwoord na te denken. Ik heb enthousiaste collega's, uitdagend werk en, normaalgesproken, leuke, gezellige, culinaire en sportieve activiteiten door het jaar heen.

Ik heb enthousiaste collega's, uitdagend werk en, normaalgesproken, leuke, gezellige, culinaire en sportieve activiteiten door het jaar heen.

Het feit dat ik als verkoopassistente ben begonnen, via de functie secretaresse doorgroeide naar management assistente, vervolgens verantwoordelijk werd voor personeelszaken en werving & selectie binnen Hitma UltraPure en nu weer een stap heb kunnen maken, laat duidelijk zien dat mijn werk de afgelopen periode afwisselend en uitdagend was. Mijn werk binnen HR verandert nog steeds. Tegenwoordig houd ik me niet alleen bezig met de vacatures van Hitma, maar ook de dochterondernemingen MW Instruments, Ultra Pure International, Leiderdorp Instruments en Atal vallen onder mijn verantwoordelijkheid.

Ik ben zeker niet de enige binnen Hitma voor wie deze afwisseling geldt. Er zijn genoeg voorbeelden van collega's die ook de mogelijkheden hebben aangegrepen en al lang niet meer doen waarvoor ze ooit zijn aangenomen ;). Hitma is een gezonde, goede organisatie, die met de tijd meegaat. Dat bewijst de gemiddelde diensttijd van meer dan 11 jaar, de vele collega’s met wie we 35+ jubilea vieren en dat we over niet al te lange tijd ons honderdjarig jubileum mogen vieren.

Zelfs het virus houdt ons niet in de greep. We hebben nog steeds vacatures, de sollicitatiegesprekken voeren we nu via Teams en ook contracten van de nieuwere collega’s worden in deze tijd nog omgezet naar onbepaalde tijd. Natuurlijk merken we wel wat van de veranderingen in onze werkzaamheden, maar we werken keihard met z’n allen om Hitma gezond te houden. Wat mij betreft genoeg redenen om de komende 10 jaar hier te blijven.

Ik heb het al eens eerder gezegd "De tijd staat niet stil, dus waarom jij wel?" en dat klopt nog steeds. Nieuwsgierig geworden naar ons bedrijf? Kijk eens op onze vacaturepagina’s of wij een passende functie voor jou aanbieden: 

Rianne Kranenburg P&O

Leer mij kennen via mijn persoonlijke pagina. Heb je vragen over dit blog? Mail mij dan gerust.

Vond je dit interessant lees hier dan mijn andere blogartikelen.

Gerelateerde blogs

Bij Hitma geloven wij in meten is weten. Daarom maken wij op onze websites gebruik van cookies. Hiermee zorgen we ervoor dat de website gebruiksvriendelijker wordt. Onze cookies hebben uitsluitend analytische, communicatieve of functionele doeleinden. Door verder te gaan op onze website accepteer je cookies en vergelijkbare technieken. Lees hier meer over wat Hitma vindt van privacy