Volledig Hitma-assortiment
2016-05-10 15:11:00

Een laminaire luchtstroom bestaat niet. Hoe kan dit toch betrouwbaar worden gemeten?

Gemiddelde leestijd 3,5 minuut Door Frank van kooten op 10 mei 2016

Het meten van luchtsnelheden in kanalen blijft ingewikkeld. Een luchtstroom is immers nooit helemaal laminair en de hoeveelheid bochten en vernauwingen in luchtkanalen zorgen voor ongewenste turbulentie. Bovendien wordt de luchthoeveelheid beïnvloed door de temperatuur en de barometer stand.

Lees meer
Frank van kooten
Vond je dit interessant lees hier dan mijn andere blogartikelen.

Gerelateerde blogs

Techneut laat je horen

Door Astrid van Ballegoy op 3 april 2014.

In de wereld van techniek gebeurt veel. Zo veel dat er maar liefst 7 werelden van techniek zijn om alles enigszins overzichtelij...
Lees meer

Bij Hitma geloven wij in meten is weten. Daarom maken wij op onze websites gebruik van cookies. Hiermee zorgen we ervoor dat de website gebruiksvriendelijker wordt. Onze cookies hebben uitsluitend analytische, communicatieve of functionele doeleinden. Door verder te gaan op onze website accepteer je cookies en vergelijkbare technieken. Lees hier meer over wat Hitma vindt van privacy